Terug

Ik wil voor mezelf beginnen. Wat zijn de voor en nadelen?

Eric Menheere

Hoi allemaal,

 

Ik zie mijzelf als een semi-professionele fotograaf die erover denkt om voor zichzelf te gaan beginnen. De reden hiervoor is dat steeds meer mensen foto's van mij willen hebben. Ik heb wel een opleiding gevolgd op het SISA in Antwerpen en kan (al zeg ik het zelf) een aardige plaat maken. Ik heb me vooral gespecialiseerd in Theater en muziek en wil dit naar een volgend niveau brengen. Op het ogenblik kan ik net de onkosten van apparatuur en dergelijken eruit halen. Als je naar de uren gaat kijken verlies ik er alleen op.

Is het handig als je je inschrijft bij het KVK om je specialisatie te omschrijven of is freelance meer dan genoeg? Ik heb op dit moment een fulltime baan, maar ben er niet gelukkig mee omdat het in 3 ploegen is en de meeste dingen die ik doe spelen in de avond af.

Als ik voor fulltime fotograaf kies, wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt en is het wel de tijd om een dergelijke onderneming te beginnen?

 

Tips en opmerkingen over dit onderwerp zijn meer dan welkom.

 

Met vriendelijke groet,

 

Eric Menheere 


1 Antwoord

Antwoord van Willie Kers Photography

Als je als fotograaf voor jezelf wilt beginnen, doe je er goed aan, tenzij je er nu al van kunt leven,

om er in het begin een parttime baan naast te houden. 

 

En verder zou ik zeggen, ga ervoor! Er is niets leukers dan dat je zelf je eigen tijd kunt indelen met de dingen die je het liefste doet en er nog betaald voor krijgen ook!

 

Een tip: zorg direct vanaf het begin voor een goede administratie en boekhouder.

Er komen veel regeltjes bij kijken en er gaat veel tijd zitten in de administratie.

 

Succes!