Terug

Kunnen analoge foto's omgezet worden in digitale foto's?

Kunnen analoge foto's of de negatieven ervan omgezet worden in digitale foto's?

Ik ben beginnend en heb nog geen enkele ervaring hiermee.


5 Antwoorden

Antwoord van Gerard Burgers Fotografie

Ja, geen probleem. Foto's en negatieven kunnen gescand worden. Een fotolab kan dat voor uw doen (meestal goedkoper en makkelijker om da tegelijk met O+A te doen) of iemand met eens scanner (evt. een zgn. flatbedscanner met mogelijkheid ook films te scannen). Groet, Gerard Burgers.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ja, je kunt ook ook foto scanner kopen. Die scant de negatieven in en kunt u vervolgens bewerken.

 

Groeten,

 Alfa en Omega foto


Antwoord van Panovi

Je zou het zelf kunnen doen met een negatieven scanner .  Maar je kunt de bestanden natuurlijk ook bij de fotograaf die het rolletje ontwikelt ook meteen alles op cd laten zetten .

 

Groeten ,

 

Jacques Yasemin


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ja, maar niet iedereen heeft de beschikking over een flatbackscanner. laten doen bij een fotozaak is soms een snellere optie.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Het nadeel van het bij een fotozaak laten doen is dat de negatieven niet op heel hoge resolutie worden opgeslagen. Vaak maar op 10x15 cm bij 300 ppi. Als je het zelf wilt doen met een film of flatback scanner kun je op hogere resoluties werken, waardoor je de foto's ook op grotere formaten kunt laten afdrukken. Nadeel is dat het veel tijd kost om het goed te doen, en de foto's zullen aardig wat ruimte innemen op de harddisk.

 

Arjan de Graaf