Terug

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een camera?

Hallo. Ik wil graag een spiegelreflexcamera aanschaffen maar ik heb geen idee wat ik nou moet doen.

Wat is nu het verschil tussen al die merken en modellen. Ik zit te denken aan een Sony 200-300 of 350. Of een Nikon D60. Maar wat zijn de verschillen?

Kortom kan iemand mij vertellen waar ik op moet letten? Reviews genoeg, maar niemand die wat basis info geeft.

Dus misschien kan iemand van U mij helpen?

 

Met vriendelijke groet Anita


5 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ik denk dat je het beste langs een goede fotovak handel kan gaan en de modellen eens echt te voelen. Maak voor jezelf een lijstje met wat de camera moet kunnen en hoe je eventueel de camera in de toekomst wilt gebruiken. Ga met dit lijstje naar een goede handelaar en die zal je absoluut op het goede spoor brengen.

 

Vergeet grote bedrijven als Media markt. Veel vakkennis hebben die mensen niet.

 

Ik hoop dat je hiermee verder komt.

 

Succes!


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Het beste wat je kan doen is het opschrijven van je wensen en eisen waaraan de camera moet voldoen volgens jou en dan naar een vakhandel gaan in de buurt en daar kijken welke modellen het beste bij je wensen en eisen passen. Tuurlijk kun je zelf al op internet een en ander bekijken zodat je voor jezelf al een selectie hebt gemaakt. Vermijd wel winkels als mediamarkt, bcc enz. Deze mensen hebben helaas niet de hoeveelheid kennis als de vakhandel. Je zou ook eens inlichtingen kunnen vragen bij je lokale fotograaf in de buurt en kijken welke camera hij heeft en vragen of je die camera eens in de hand mag houden.

 

Hopelijk heb je aan deze informatie iets om je keuze te maken.

 

Heel veel succes met je keuze.


Antwoord van Otografie

Hoi Anita,

De beste tip is inderdaad een fotozaak opzoeken om alle verschillende merken eens vast te houden en te proberen. Let daarbij ook op de menustructuur, je moet makkelijk de weg weten te vinden door/naar de belangrijkste instellingen.

Kijk ook eens naar het aanbod van lenzen en accessoires. Bij Nikon en Canon geen probleem, maar bij de kleinere merken is er minder keus.

Afhankelijk van je voorkeur kun je, na dat je een keuze gemaakt hebt, naar een fotozaak gaan om hem daar te halen. Je kunt echter met zoeken op internet ook een scherpe aanbieding proberen te vinden, dat is aan jou.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Anita,

Het gebruiksdoel en de eisen die je stelt, bepaalt de camera die je koopt. Heb je wel een spiegelreflex nodig? Er zijn ook camera's die (bijna) hetzelfde kunnen, maar een vaste, niet verwisselbare, lens hebben. Vergeet niet dat de fotograaf de uiteindelijke foto maakt, en niet de camera. Een dure spiegelreflex met een toeter van een lens erop maakt niet per definitie mooie foto's: dat zul je zelf moeten doen. Laat je vooral ook niet misleiden door de pixelrace waarin de fabrikanten verwikkeld zijn. 8 Mp is meer dan genoeg om een perfecte A3 vergroting te laten maken en groter voor aan de muur is ook geen probleem. Beter 8 goede Mpixels dan 11 slechte...

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Waarom had je in 1e instantie gekozen voor een Sony 200-300 of 350 of Nikon  D60??

mailto : corx@zeelandnet.nl