Terug

Welke lens voldoet aan mijn eisen?

Jozef

Hallo,

 

Ik ben sind kort begonnen met mijn digitale spiegelrelfex Canon 1000D (verjaardagscadeau). Door veel lezen en proberen kan ik aardig wat plaatjes maken. Ik geef veel om natuurfoto's en macro's. Ik heb zelf een Canon 1000D met standaard lens: 18-55 mm en een macro AF 70-300mm  F/4-5,6. Zelf vind ik dat de AF 70-300 mm niet helemaal aan mijn eisen voldoet. Wat is aan te bevelen (Niet te duur)? Ik wil graag mooie close ups, goede natuurfoto's maken en nog betere macro's. Wie weet welke allround lens ik moet aanschaffen voor mijn toestel die aan deze eisen voldoet?

 

Groet,

Jozef


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ik zou je een goede lichtsterke (f/2,8) macro primelens adviseren van ca 100mm, desnoods een zoomlens van ongeveer 50-100mm, Succes.

Ruud Krispijn


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Jozef,

Wat jij graag wilt is één betaalbaar objectief waarmee je alle disciplines kunt bedienen. Helaas bestaat die lens niet. Voor macrofotografie heb je een macro-objectief nodig (tenminste als je het kwalitatief goed wilt doen) en dat is altijd een objectief met vast brandpunt (50 mm, 60 mm, 65 mm, 100 m etc.).Voor landschappen is een groothoek of standaard lens erg praktisch (bijvoorbeeld de 18-55 mm). Voor vogels en wild heb je een redelijke tele-objectief nodig, minimaal 200 mm. Er zijn wel objectieven verkrijgbaar die veel van de eigenschappen bezitten die hierboven genoemd zijn, zoals de canon 28-300 mm, maar die is vrij prijzig.

Kortom: als je kwaliteit wilt, zul je een aantal objectieven moeten aanschaffen.